Betting Bonus

Hitta och jämför de bästa bonusarna på nätet idag. Vi lär dig allt om oddsbonusar och ger dig konkreta tips så att du ger dig in i bettingvärlden med fördelar och kunskap!

wave

Jämför mellan de bästa oddsbonusarna

Utbudet på marknaden idag är väldigt stort och kan ofta kännas som en djungel. Det finns väldigt många olika spelbolag och lika många bonusar. För att hjälpa dig hitta de bästa bonusarna så har vi här på bettat sammanställt en lista över de som vi anser vara de bästa spelbolagen med de bästa bonusarna. Vi jämför och rankar alla spelbolag och bonusar efter våra egna kriterier. Vi kommer aldrig rekommendera dig ett spelbolag eller en bonus där vi själva inte hade spelat.

Vad som för dig som spelare är den bästa bonusen är såklart personligt beroende på vad du är ute efter. Det vi alltid försöker hålla oss till är höga bonussummor, låga omsättningskrav, generösa bonusregler rent generellt och bra minimumodds. Gå igenom vår lista nedan för att ta del av många olika bonuserbjudanden som ökar din chans till att gå vinnande ur situationen. Längre ned så går vi dessutom igenom exakt vad en oddsbonus innebär. Om du är nybörjare eller känner att du vill veta mer om hur en bettingbonus funkar så rekommenderar vi dig att fortsätta läsa. Det finns många olika begrepp och termer som kan vara bra att veta om innan du ger dig in i bettingens värld.

Hur fungerar en oddsbonus?

För att du som kund ska kunna utnyttja en bettingbonus eller oddsbonus så gäller du att du förstår hur bonusen är upplagd och hur den fungerar. Det krävs en förståelse för hur den fungerar och vad den innebär. En bonus kan se ut på många olika sätt och ha många olika villkor och krav beroende på vilken typ av bonus det är. Olika spelbolag har olika regler och olika bonusformer. Det finns en hel uppsjö av olika spelbolag idag vilket gör att det finns väldigt många olika typer av bonusar och olika namn på bonusarna. Bonusar kan heta allt från välkomstbonusar till sportbonusar eller bettingbonusar. Vi rekommenderar att du läser igenom vår noggranna genomgång att oddsbonusar där vi förklarar hur de olika bonustyperna fungerar.

Insättningsbonus

Den absolut vanligaste typen av bonus är en välkomstbonus som du får då du registrerar dig som ny kund hos ett spelbolag. När du använder en insättningsbonus så krävs det att du sätter in en viss summa pengar och får en bonus på ditt insatta belopp i form av en procent. Den vanligaste typen av bonusar gör att du får 100% i bonus på ditt insatta belopp. Om du sätter in 500kr så får du alltså 500kr i bonus och du har nu 1000kr att spela för. Procenten kan variera beroende på vilken sida du spelar på. I de allra flesta fall så kommer denna bonus med ett omsättningskrav som innebär att du som spelare måste spela igenom bonusen för att kunna omvandla detta till riktiga pengar och för att du sedan ska kunna göra ett uttag. Vanligtvis är omsättningskravet mellan 4-12 gånger bonusbeloppet. Detta innebär att om du ska omsätta din bonus 5 gånger och har fått 500kr i bonus så måste du lägga spel för totalt 2500kr. Det kan också vara så att du ska omsäta hela beloppet, det vill säga insatt belopp + bonus = 1000kr. Då måste du alltså lägga spel för 5000kr för att kunna göra ett uttag. Det är alltid viktigt att läsa igenom de specifika bonusreglerna så man vet vilka krav man måste uppfylla.

Gratisspel

En vanligt förekommande bonus är gratisspel. Det fungerar på det sättet att spelbolaget erbjuder dig som kund en viss summa att spela för. Summan bestäms ofta beroende på vilken insättning du har gjort. Den eventuella vinsten som du får från spelet går till dig som kund, insatsen däremot ges inte tillbaka. Vinsten betalas ut i antingen rena pengar eller som en bonus med ett omsättningskrav.

Riskfritt spel

Ett riskfritt spel är ett spel som läggs utan att kunden tar någon risk. Spelbolaget ersätter din insats om matchen går förlorad. Ofta är denna slags bonus bunden till ett omsättningskrav. Det kan innebära att du satsar 500kr på en match. Matchen förloras. Du får tillbaka 500kr men du måste omsätta detta belopp 3 gånger för att kunna göra ett uttag. Man kan se det som ett riskfritt spel med ett omsättningskrav. Vissa gånger så får man riskfria spel utan att det finns ett omsättningskrav på pengarna som betalas.

Gratisspel utan insättning

En form av gratisspel som är lite mer ovanlig är att få ett gratisspel som ny kund utan att behöva göra en insättning. Det är ett sätt för dig som kund att prova på sajten utan att sätta in egna pengar. Ett gratisspel utan insättning kommer ofta med ett omsättningskrav som du måste uppfylla för att kunna göra ett uttag. Storleken på gratisspelet är ofta en mindre summa, du kan med lite tur faktiskt vinna pengar utan att satsa några egna. Det kan dessutom finnas krav på att du inte kan ta ut mer än en viss summa om du inte har gjort en insättning med egna pengar.

Bonussumma

Vad som kan anses vara en viktig del i ditt val av spelbolag och välkomstbonus kan vara hur stor summa på bonusen som du kan få. Många kunder villa ha en så stor bonus som möjligt och många kunder vill bara prova på spelsidan med en mindre bonus för att sedan endast spela för sina egna pengar. Man kan säga att normalt sett så har större bonussummor ett större omsättningskrav. Högre bonussummor ger ofta högre potentiella vinster men på samma sätt så kan det vara knepigare att omsätta summan då den är större vilket innebär att ett större antal matcher måste vinnas. En stor del av detta handlar om att jämföra bonussummor oh bonusar och till förhållande mot kraven och din skicklighet och möjlighet att omsätta bonusen. Anser du dig vara en nybörjare inom sportsbetting eller känner du dig erfaren och kan ta risken av ett högt omsättningskrav?

Omsättningskrav

Vi här på bettat kollar alltid noga på omsättningskravet. En bonus med ett väldigt högt omsättningskrav är ofta en bonus vi inte väljer att rekommendera. Att ta en bonus är alltid en risk, vi tycker dock att riskerna ska vara så minimala som möjligt. Summorna av bonusen kan variera med flera tusentals kronor. Omsättningskravet som läggs på kan dock göra detta belopp till tiotusentals kronor. De allra bästa bonusarna ligger omkring 5 gånger i omsättningskrav. Vi ger ett exempel nedan:

 • Spelbolag 1: 5 x bonus 1000 SEK = 5000 SEK
 • Spelbolag 2: 20 x bonus 1000 SEK = 20.000 SEK
 • Spelbolag 3: 50x bonus 1000 SEK = 50.000 SEK

Att omsätta en bonus med 5 gånger omsättningskrav känns genomförbart och rimligt. Det är sådana bonusar som kan anses vara bra och sådana som vi är ute efter. När man börjar komma över 10-15 gånger omsättningskrav så kan det bli riktigt svårt och man börjar fundera om det verkligen är en bonus som är värd att ta.

Minimumodds

De flesta bonusar som ges kan endast omsättas med en minimumgräns. Detta innebär att kunder måste lägga spel på matcher som har ett krav på minsta odds. Normalt sett så ligger dessa odds på allt mellan 1,40-2,00. Detta innebär att matcher med odds under 1,40 kommer inte att räknas till omsättningskravet. Det är alltid viktigt att läsa bonusregler på den specifika sajten så att man vet vad man ger sig in på.

Att hitta de bästa spelsidorna – viktigaste att tänka på

Att hitta flera olika bettingsidor som passar just dig och just dina preferenser kan kännas svårt ibland. Alla spelbolag har olika fördelar men även nackdelar. Vad vi anser vara de bästa bettingsidorna är de som erbjuder många funktioner med bra kundtjänst och självklart även en riktigt bra insättningsbonus. Det finns olika faktorer som kan vara bra att tänka på när man väljer spelbolag. Vi går igenom dem här nedanför.

 • Spela hos svenska spelbolag med svensk licens
 • Läs alltid igenom bonusregler och villkor
 • Håll utkik efter bra kampanjer
 • Vilka funktioner erbjuder sajten? Livestreaming? Cash out?
 • Snabb och professionell support
 • Snygg hemsida & layout
 • Ett bra rykte om spelbolaget
 • Säkra och snabba betalningsmetoder