Live Betting

Livebetting har idag växt till att bli en av de mest populäraste formerna av oddsspel. Med livebetting kan du som kund lägga spel under pågående matcher. Intresset är så pass stort för livebetting att spelbolagen ständigt jobbar med att optimera så att alla spelare ska kunna få så bra, smidiga och enkla spelupplevelser som möjligt.

wave

Betta på live sport

 Samtidigt som matchen pågår kan du ta del av och följa statistik som spelbolaget leverar till dig direkt under livespelet. Genom att ta de lav denna information samtidigt som matchen spelas kan du öka dina chanser till att vinna på dina spel. Hos många spelbolag kan du även följa de event som du har tänkt spela på för att göra hela spelupplevelsen mer underhållande och intressant.

Kanske funderar du över vad den egentliga skillnaden på betting och livebetting är? Vanlig betting eller spel på odds är alltså det man gör när man lägger spel på en match innan den börjar. Liveodds betyder att man spelar på matchen under matchens gång. Detta innebär att oddsen ständigt förändras och det kan vara en rolig upplevelse att följa de olika spel som man kan lägga samtidigt som man spelar på matchen. Det finns oerhört många olika sporter man kan spela livebetting på och det växer bara för varje dag som går. Det finns allt från fotboll och hockey till trav eller UFC.

De allra flesta spelsidorna idag erbjuder spel på liveodds men det finns en stor variation på hur långt ner i divisionerna liveoddsen finns tillgängliga. Många spelbolag går ner i de allra lägsta divisionerna för att bredda sina spelmöjligheter. På samma sätt så finns det spelbolag som endast håller sig till de största ligorna och lägger allt sitt fokus där.

Hur fungerar livebetting?

När du bettat på en match som spelas live, då ändras oddsen konstant. Oddsen ändras efter de händelser som sker i matchen. Det finns väldigt många olika aspekter här som oddssättarna tar hänsyn till. Den största händelsen som gör att ett odds ändras är såklart att det blir ett mål. Kanske är det ett lag som har väldigt hög press och verkar överlägsna i bollinnehav exempelvis?

Då kan du räkna med att oddset sjunker på det laget. Ett rött kort i fotboll är en annan händelse som drastiskt kan ändra ett odds på en match. Exakt hur oddssättningen går till beror på vilket spelbolag det handlar om men det är väldigt varierande och faktiskt ganska komplicerat för den ovetande. Många spelbolag tar in externa partners som utför oddssättningen de sitter och gör beräkningar hela tiden under matchens gång. Det finns även automatiska program som tar fram olika odds beroende på olika händelser. Dessa kontrolleras dock även av en person som håller koll.

Vad ska man tänka på

Programmen som används följer olika spelmönster från alla som har lagt spel till vad som sker i matchen. När du spelar på live betting och har tänkt lägga ett spel är det viktigt att du gör det väldigt fort. Det är nämligen så att oddsen ändras från och till, ändringar kan ske närsomhelst under matchens gång.

Singelspel och kombinationsspel

När det kommer till live betting kan du som spelare välja mellan två alternativ att spela på. Antingen kan du lägga ett singelbet eller kombinationsbet. Om du väljer att bara lägga ett bet på matchen som du spelar på så kallas det singelbet. Det kan exempelvis vara om du väljer att lägga spel på vem som ska göra nästa mål i matchen. Det finns ofta väldigt många olika alternativ när det kommer till singelbet. Om du vill kombinera flera olika spel på matcher för att få ett högre odds så kan du även göra detta. Då väljer man de matcher som man vill spela på och oddsen som du får fram på skärmen multipliceras med varandra och det slutgiltiga oddset är det som gäller.

Skillnader på betting hos spelbolagen

Det skiljer sig till stor del hur upplevelsen är att spela på live betting beroende på vilket spelbolag du spelar hos. Det som spelar in är bland annat designen och de faktiska oddsen som du får möjlighet att spela på. Spelutbudet skiftar dessutom väldigt mycket från spelbolag till spelbolag.
Vi rekommenderar alltid att man använder sig av tjänster för oddsjämförelse. Detta då för att se till att man alltid spelar hos de spelbolaget som erbjuder högst odds på matchen. Andra saker som vi tycker är viktigt att ta hänsyn till när du ska spela på liveodds är att situationen är olika från match till match, du bör alltid följa med i matchen genom livestreaming eller liknande. Det är att föredra att se hur det går för att kunna skapa sig en fördel när man ska spela på liveodds.

Live Betting eller spela innan match

Har du ingen möjlighet att följa matchen live på tv/stream, då bör du avstå att lägga spelen. Vi anser då att de är bättre att kika statistik innan matchen och lägga spelet innan matchen drar igång. Du bör läsa på så mycket som möjligt om matchen innan den börjar, du vill veta vilket lag som har bäst form och vem som spelar på hemmaplan. Finns det några skador eller avstängningar? Ju mer statistik och information om du har om lagen och matchen desto större chans har du att vinna. Skulle de vara så att du vill spela ändå så finns de appar som erbjuder live score uppdateringar från matchen.

De populäraste sporterna att spela liveodds på

Den populäraste sporten att livebetta på är fotboll. Fotboll är i överlag den största sporten att lägga odds på. Det är troligen också en av de roligaste sporterna att spela livebetting på. Andra populära sporter att spela liveodds på är tennis, ishockey, innebandy, e-sport, golf och stora evenemang som EM och OS.